Da su diplomirani studenti Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ izuzetno sposobni započeti samostalni biznis, pokazuje i najnoviji primjer Adile Horić (vl. Salona za ljepotu i zdravlje)  jedne od sudionika okruglog stola „Poduzetništvo mladih-ključ za ostanak u BiH“, održanog u organizaciji Centra za razvoj poduzetništva Sveučilišta „VITEZ“. Osim Adile Horić, o iskustvima ulaska u privatno poduzetništvo govorili su i Zaim Mević (vl. Kluba ljubitelja knjiga Čarolija) te modna dizajnerica Mirela Džinić, vlasnica originalnog bh-a brenda Senses.

 

Ono što je zajedničko ovim mladim poduzetnicima jest da su svoju ideju, znanje i vještine, a iznad svega dugogodišnje vlastite želje, pretvorili u stvarnost zahvaljujući odvažnosti i spremnosti na rizik koji sa sobom nosi svaki novi korak u životu, pogotovu početak samostalne profesionalne karijere u našoj zemlji.

Po njihovim riječima, u tome im je veliku pomoć pružio Centar za edukaciju mladih (CEM) -Travnik i poslovni inkubator BeeZone, u sklopu projekta „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“.

Sveučilište „VITEZ“ organiziralo okrugli stol „Poduzetništvo mladih - ključ za ostanak u BiH“

Iskustva u pokretanju privatnog biznisa podijelili su i Jadranka Vaskić, Aida Palić te Ismet Alispahić, koji se bave proizvodnjom tjestenine, izradom dekorativnih ukrasa te proizvodnjom namještaja od drveta s etno motivima. Oni su, naime, kako su naglasili, svoje hobije pretvorili u male obrte, čiju službenu registraciju očekuju ovih dana.

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ je organiziranjem okruglog stola ukazalo na mogućnosti stvaranja povoljnog ambijenta za poduzetništvo i ostanak mladih. Dekanica Fakulteta poslovne ekonomije, prof.dr. Jamila Jaganjac prisutnim je sudionicima zahvalila na razmjeni pozitivnih iskustava koja će, kako je naglasila, potaknuti mlade na pokretanje malog biznisa. Njezino mišljenje dijele i mr. Bojana Link, viša asistentica FPE te Siniša Dukić, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta „VITEZ“, uvodničari panel diskusija o mladima i poduzetništvu.

Moderatorica okruglog stola, u čijem radu su sudjelovali i Adis Arnautović te Nedim Pripoljac, predstavnici CEM-a Travnik, bila je Amra Kraksner, voditeljica Centra za poduzetništvo Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.