Danas je u Docu na Lašvi otvorena deseta poslovna jedinica u sastavu firme „Trgoten“ Travnik. Svečanosti  na kojoj je obilježen  početak rada novog poslovnog objekta na površini od 3.000 kvadratnih metara prisustvovao je veliki broj građana, te predstvavnici izvršne i zakonodvane vlasti Travnik, Novog Travnika i Srednjobosanskog kantona, kao i predstavnici vjerskih zajednica, kulturnih i javnih institucija.

 

Novi poslovni objekat donosi i  proširenje asortimana  koji će u narednom periodu biti još dodatno obogaćen, naglasio je Haris Tenić, osnivač firme.

Uspješan početak rada nove poslovne jedinice porodici Tenić poželjeli su načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, travnički muftija dr. Ahmed Adilović i kantonalni premijer Tahir Lendo.

Poslovna priča o „Trgoten-u“  počelo je 1990. godine kada je osnovana firma u vlasništvu porodice Tenić. Djelatnost je bila i ostala promet građevinskim materijalom i metalom. U proteklom periodu otvoreni su objekti u Travniku, Turbetu, na Vlašiću, u Donjem Vakufu, Novom Travniku i Bugojnu.

Upored sa razvojem firme i otvaranjem novih poslovnih jedinica rastao je i broj zaposlenih i danas ih je 60.