Osim brojnih radionica, za djecu i odrasle, te specijaliziranih joga časova s uglednim instruktorima iz cijeloga svijeta, festival će ponuditi i zanimljiv muzički program. Nevjerovatni muzičari dolaze iz cijeloga svijeta. U muzičkom dijelu festival nastupaju Laka i Mirela, DJ Jasmina, DJ Nazzif, Kauf, Trishes… Predstavljamo ih !

 

 

LAKA I MIRELA

Još od nastupa na Euroviziji, Laka je sebi postavio zadatak da premjesti svoje granice sa svakom pjesmom i spotom, te da donese inovativni i maštoviti zvuk i sliku lokalnoj glazbenoj sceni. Također, njegovi tekstovi uvijek nose mnogo ozbiljnije životne poruke nego što se to odmah da uočiti. Tako i posljednja “šaljiva” pjesma “Ostarih” upozorava da ne ostavljamo za sutra ono što možemo završiti danas .

 

KAUF (SAD)

Sa svojim izvornim produkcijama, Kauf je postigao gotovo nemogući podvig u stvaranju plesne glazbe koja je također vođena pjesmom i tekstualnom dubinom. Njegovi prefinjeni ritmovi podržavaju jednostavne emotivne progresije akorda sa suptilnom melanholijom.

“Regrowth”, njegov debitantski album je izdat u oktobru 2017, a do sada smo vidjeli 4 singla zajedno s jednako predivnim remiksima nekih od najboljih talenata elektronskog svijeta. Svaki singl je zabilježen na najpopularnijim Top 10 listama

 

VŌX (USA)

vōx je opijena snagom ranjivosti.Njen oštar, slojeviti vokal, s minimalnim downtempo elektronskim ritmovima daje joj savršen pejzaž za diskusiju o anksioznosti, ponovnom rođenju i iscjeljenju.

Njena obrada 2016. godine, “I” (Ja) od Kendricka Lamara se popela na #2 na Spotify US Viral 50 (# 8 na Global Viral 50) grafikonu.

“I Was Born” (2018) je dobio pohvale od i-D, Vogue Germany, Schön, Paper Magazine i Pigeons & Planes bloga.

 

vōx je prisustvovala Red Bull Music Academy u Berlinu 2018. godine, nakon čega je krenula na svoju prvu europsku turneju. O njoj je napisana reportaža na 10 stranica u izdanju # 82 časopisa Notion Magazine, i u Maju 2019 je bila naslovnica novog magazina Broccoli.

 

TRISHES (TRINIDAD)

TRISHES je projekt Trish Hosein-e, s porijeklom iz Trinidada, stvoren da izrazi Freudove konstrukte sebe (primalnog, svjesnog i duhovnog) kroz izgovorenu riječ, žive vokalne efekte. Njen neosporno originalni tekst pisan hip-hop ritmovima, istražuje ljudsku borbu kroz antropološki objektiv.

Njezin dinamični live show hipnotizira publiku s jedinstvenim zvukom. Nakon što je prisustvovala jednom od njenih koncerata, pisac Shyema Azam koja inače piše za prestižne magazine poput Marie Claire, Allure i Cosmopolitan, Trishes naziva “Očaravajućom”

 

LAURA BIRD (USA)

Američka pjevačica-kantautorica Laura “Bird” Burhenn je jedna od onih muzičara koja ne može da sjedi mirno i odmara. Od 2010. radi pod nazivom The Mynabirds, objavivši četiri uspješna i stilski vrlo različita albuma pri Saddle Creek izdavačkoj kući.

Nesebično je radila da pomogne ustanovljenju Omaha Girls Rock (neprofitne organizacije koja pomaže mladim djevojkama da pronađu svoj glas).

 

DOE PAORO (USA)

Doe Paoro je pjevačica, tekstopisac i zvučni iscjelitelj iz Syracuse u New Yorku. Ona izdaje muziku pri izdavačkoj kući ANTI-Records.Ona je i pijanistica i pjevačica, trenirala je u tibetanskom opernom pjevanju nakon što je naišla na tu umjetničku formu dok je bila na samostalnom putovanju kroz Himalaje 2011. godine. Ona je upotpunila ovo istraživanje otvaranjem glasa eteričnom svijetu i meditativnom utjecaju.

JUSTINE BENNETT (CANADA)

Justine Bennett je odrasla među umjetnicima u udaljenim planinama Britanske Kolumbije, slušajući narodne pjesme njene pijanistice majke. Još kao kasna tinejdžerica, spakovala je torbe i preselila se u San Francisco kako bi radila na ostvarenju njenog sna – da bude muzičar.

JOSEPH AUGUST (USA)

Joseph August je eksperimentalni kompozitor ambijentalne muzike iz Los Anđelesa. Njega inspirisu apstraktni zvuci, kasetni lupovi, i pronađeni perkusivni instrumenti. Isto tako ga zanima i veza između zvuka i emocija. Šta kad bi svaki momenat u životu imao zvučnu podlogu ili atmosferu? Ove ideje mu služe kao temelj razmišljanja o životu i postojanju.

DJ NAZZIF (BIH)

Emir Fetahović poznatiji kao Nazzif, već dugi niz godina kroz muziku djeluje u izgradnji elektronske muzičke scene u BiH. Doticaj s elektronskom muzikom započeo je uz njegov bend Alternativa Nova, u kojem je svirao i pjevao od 1993. do 2004. godine. Nakon razlaza benda zainteresovao se za samostalan rad, te započeo s produkcijom elektronske muzike bazirane na deep houseu, tech houseu i technu. Pored toga komponovao je muziku za pozorišne predstave, kratke igrane i dokumentarne filmove, te je kroz to iskustvo opravdao svoju muzičku reputaciju i činjenicu da nije preko noći postao DJ.

 

DJ JASMINA (BIH)

DJ Jasmina, veteranka bosanskohercegovačke elektronske scene, prvi je put stala za mix pult 1999.godine. Pored brojnih domaćih i regionalnih nastupa, Jasmina je gostovala i na mnogim međunarodnim festivalima i puštala ploče u vrhunsk