Večeras  u 21,00 sat  na trgu Sulanta – u Kršu, u autentičnom ambijentu starog Trebinja, poznati trebinjski pjevač Bajro Baka Planjanin, po treći put zaredom organizuje koncert pod naslovom BAKA I PRIJATELJI. Očekuje se da će i ove, kao i prethodnih godina ovom jedinstvenom muzičkom događaju prisustvovati, pored domaćih, i nekoliko stotina Trebinjaca koji su ovih dana, iz raznih krajeva svijeta stigli u svoj rodni grad.

 

U programu koji će trajati do duboko u noć  publiku će zabavljati zvijezde prijeratne trebinjske muzičke scene. Posjetioci će imati priliku ponovo čuti i vidjeti Bobu Vučura, Adu Zubčevića i Enu Bijedića, članove nekadašnje kultne rock grupe Neosi. Svojim sugrađanima će zapjevati  pjevač i kompozitor Ranko Slijepčević, Mladen Harmat iz Silueta, Risto Džodžo i Šećo Hasani, nekadašnji solisti KUD Alat i Vaso Miskin Crni, te harmonikaši Zoran Vukašinović i Snežan Aćimović kao i gitarista Kemo Breko, koji su godinama bili okosnica najboljih narodnih i tamburaških orkestara ovog mediteranskog grada.

Muzički događaj na Sulanti u Trebinju 20. jula okupit će Trebinjce i prijatelje Trebinja iz cijelog svijeta

Među izvođačima će biti još jedan poznati Trebinjac, Šuki Planjanin, koji godinama živi i radi u Sarajevu, gdje je kao kompozitor, pjevač i gitarista postao poznato i priznato ime bosanskohercegovačke muzičke scene.

„U subotu će se na Sulanti okupiti ono staro Trebinje, za koje neki misle da je nepovratno nestalo i da se više nikada neće vratiti. To Trebinje postoji. Bez obzira na to gdje živimo i radimo, mi, Trebinjci,  nosimo naš grad u srcu. I uvijek ćemo mu se vraćati. Većina  učesnika u programu, već odavno ne živi u Trebinju, a neki su u grad  doputovali samo zbog koncerta i nastupit će bez honorara. Želimo kao Trebinjci – našem Gradu i prijateljima Trebinja prirediti nezaboravno druženje. Zato pozivamo sve da dođu i uživaju u Trebinju i na ovaj način. Ulaz je besplatan – kaže organizator Bajro Baka Planjanin.