Na Vlašiću je u funkciji  nogometni stadion čija je izgradnja trajala protekle dvije godine, a uz projekat podzemnih garaža, koje su operativne od prošle godine, ukupna investicija koja uključuje i tribine, fitness centar , svlačionice i pomoćne objekte vrijednost je 4,5 miliona KM. Novi stadion prvi su imali priliku da probaju nogometaši NK Travnik i FK Olimpik Sarajevo.

 

-Kvaliteta podloge na stadionu je FIFA 7 standard, i zadovoljava sve potrebe vrhunskih ekipa za pripreme, ali i za zvanične utakmice. Ovakva vrsta podloge je prva u našem regionu, a njen kvalitet se ogleda u tome što nema granula koje prouzrokuju povrede sportista, te je time puno bezbjednija nego raniji tipovi i modeli ove vrste trave. Već od sredine ovog mjeseca  na stadionu su počele pripreme, i naredni mjesec već imamo ispunjene sve kapacitete, a iste ćemo ubuduće popunjavati rezervacijama. – kazao je za CN Live TV Goran Šarić, jedan od suvlasnika SRC Vlašić.

Nakon nogometnog terena Vlašić uskoro dobija moderno klizalište i četverosjede

Važan novitet je mogućnost zaleđivanja jednog dijela stadiona zimi, a to je jedan od razloga što su se investitori odlučili za ovu podlogu, te mogućnost da naprave jedno moderno, osvijetljeno klizalište sa svim pratećim sadržajima od iznajmljivanja klizaljki, ugostiteljskog dijela i ostalih sadržaja.

Od ostalih investicija planiranih za ovu godinu, firme Ozon i SRC Vlašić imaju u planu postaviti moderni četverosjed umjesto sadašnjeg ski lifta Babanovac I i II što bi povećalo kapacitete skijaša za 40 posto na sat. Također se planira zasnježivanje i postavljanje topova na stazu Markovac – Babanovac prema hotelu Pahuljica, koja je trenutno najduža staza na Vlašiću od 2,3 km.

Investiranje u novi stadion je bila najzahtjevnija i najskuplja investicija kad je u pitanju sportski turizam. Ranijih godina je izgrađena dvorana u hotelu Sunce, uz to imamo dva mala igrališta – košarkaško i rukometno, tako da se s ovim stadionom upotpunjuje ponuda za sportske aktivnosti.

Ozon i SRC Vlašić su posljednjih godina našle zajednički jezik sa Srednjobosanskim kantonom  i Općinom Travnik, shvatajući da je zajednički cilj – povećanje broja gostiju i ulaganje u ostale projekte.

 

(CN Live TV portal)