Danas je u Travniku održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Sajma “Timod EXPO 2020”. Dogovoreno je da se Sajam “Timod EXPO 2020” održi u periodu od 28. do 30. maja 2020. godine u PSKC “Pirota” u Travniku.

 

 

Prijavni obrazac za prijavljivanje firmi za učešće na Sajmu će biti dostupan na zvaničnoj  web stranici www.timodexpo.com  od 01.12.2019 godine.

 

Partnerstvo sa Fondacijom BIGMEV

 

Fondacija BIGMEV postala je je zvanični partner Specijalizovanog sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2020.

BİGMEV je Fondacija osnovana 2010. godine u Istanbulu s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Fondacija pored Istanbula, ima također urede u Bursi i u Sarajevu.

Ciljevi BIGMEV-a su povećanje nivoa turskih investicija u Bosni i Hercegovini, povećanje obima trgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stvaranje održivih veza između poslovnih krugova, unapređenje odnosabh. dijaspore sa domovinom i doprinos u razvoju Bosne i Hercegovine kao i bratimljenje i razmjena iskustava između općina.

Odnosi sa Fondacijom BIGMEV označit će i značajnije predstavljanje turskih kompanija iz oblasti proizvodnje i prerafe tekstila i kože, kao i kompanija koje se bave proizvodnjom mašina za ovu branšu na Sajmu u Travniku.