Jedan od najmlađih nogometnih klubova u BiH, jajački Metalleghe BSI, posebnu pozornost pridaje radu sa djecom. Omladinski pogon NK Metalleghe BSI broji 137 registriranih članova u 5 natjecateljskih selekcija ( cicibani, pretpioniri, pioniri, kadeti, juniori).

 

 

 

Jedino još Radnik iz Donjeg Vakufa ima sve natjecateljske selekcije u Kantonu Središnja Bosna. Jajačke selekcije se natječu u Omladinskoj ligi SBK/KSB i Omladinskoj ligi BiH skupina Zapad. Sa njima rade stručno educirani treneri koji posjeduju odgovarajuće UEFA trenerske licence, te univerzitetske diplome.

Loši uvjeti za rad

Treninge većinom obavljaju na neuvjetnom pomoćnom terenu stadiona Mračaj, a zimi u Sportskoj dvorani.Tijekom proteklih godina 6 članova kluba različitih uzrasta nosilo je dres BiH reprezentacije i reprezentacije NS SBK/KSB ili boravilo na selektivnim okupljanjima Nogometnog Saveza BiH.Iako rezultat u ovim dobnim uzrastima nije primaran, ipak treba izdvojiti da su u protekloj sezoni juniori igrali baraž za ulazak u Omladinsku Premijer ligu BiH, pioniri osvojili 2. mjesto u SBK/KSB…

U aktualnoj prvoligaškoj sezoni dres seniora već su oblačili juniori Matej Pilić, Danijel Perak, Marko Brtan, Pejo Tomazić i Mihael Marić, dok su izdanci klupskog omladinskog pogona- Ivan Tankuljić i Marin Samardžić standardni prvotimci.

Smatramo da je ovakav pristup uz redovno educiranje trenera prema UEFA standardima, jedini ispravan put u radu u omladinskim kategorijama, naglašavaju u NK Metalleghe BSI koji je za samo 10 godina postojanja ostvario niz odličnih rezultata u svim natjecateljskim selekcijama.

 

(E.E.)