Proteklog vikenda završena 37. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje, u Bošnjacima u Republici Hrvatskoj na kojoj su nagrađena  teatarska ostvarenja i glumci iz Travnika!

 

 

U posljednjem vikendu smotre, koja je trajala od 28.9. do 27.10. 2019. godine, Travničani su zauzeli posebno mjesto, te su se zajednički predstavili: Pozorište Travnik  sa predstavom “F.K.P”. i “Snovopriče o životu Petra Barbarića”, Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom “Krokodili” i “Snovopriče o životu Petra Barbarića” i dramski studio KŠC “Petar Barbarić” Travnik također sa predstavom “Snovopriče o životu Petra Barbarića”.

Predstave i glumci iz Travnika nagrađeni na smotri u Slavoniji

 

Pozorište Travnik sa predstavom F.K.P. autora Rusmira Agačevića Rusa u režiji Roberta Zahirovića u koprodukciji sa JU Centar za kulturu općine Travnik, dobilo je nagradu za najbolju ulogu u toj predstavi koju je osvojila glumica Renata Ignjić za ulogu “Jamesdina”.

Predstave i glumci iz Travnika nagrađeni na smotri u Slavoniji

Član Pozorišta Travnik Nebojša Filipović dobio je nagradu za najbolju ulogu u predstavi “Snovopriče o životu Petra Barbarića” autora Rusmira Agačevića u režiji Ante Bilića, koju zajedno izvode HAK, Pozorište Travnik i Dramski studio KŠC Travnik.

Matej Baškarad,  u predstavi “Krokodil” u režiji Ante Bilića – Hrvatsko kazalište Travnik, osvojio nagradu za najbolju ulogu lika “Semjon Sejmonović”.

Travnička teatar ekipa se vratila sretna, te su pokazali kako upornost i rad zaista donosi rezultat. Posebnu zahvalnost duguju Kazalištu Županja zajedno sa pokroviteljima za organizaciju i gostoprimstvo.