Odigrane su prve utakmice osmine finala Arapskog kupa, a žrijeb je donio marokanski derbi između ekipa Raja Casablanca i Wydad Casablanca, koji je završen rezultatom 1:1. Atmosferu velikog marokanskog derbija iskusio je i Travničanin Adnan Hodžić na klupi Wydad Casablance.

 

Iako bez pet standardnih nogometaša, ekipa Wydad Casablanca povela je u prvom poluvremenu i vodstvo je čuvala veći dio susreta. U drugom poluvremenu Raja Casablanca, koja je bila nominalni domaćin ovog susreta, došla je do izjednačenja. Tako je prvi susret osmine finala Arapskog kupa, pred više od 60.000 hiljada gledalaca, završen rezultatom 1:1.

 

Atmosferu ovog gradskog i marokanskog derbija sa klupe je osjetio i bosanskohercegovački trener Adnan Hodžić, koji je prvi trener ekipe Wydad Casablanca, a koju inače vodi Zoran Manojlović. Uzvratni usret na programu je 23. novembra, kada će domaćin biti Wydad Casablanca.

 

O kako jakom takmičenju se radi govori i činjenica da su do ove faze stigle ekipe Al-Shabab i Al-Ittihad iz Saudijske Arabije, Al-Jazira, Al-Wasl iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Espérance de Tunis iz Tunisa, Al-Ittihad Alexandria, te tri marokanske ekipe Wydad Casablanca, Raja Casablanca i Olympic Safi.