U sklopu kulturne manifestacije „Andrićevi dani“ na Kamernoj sceni Pozorišta Travnika sinoć je promovisan  „Kulturni vodič – Travnik to je moj grad“,  autora mr. Taika Ganića. Promotori su bili Fatima Maslić, direktorica Zavičajnog muzeja Travnik, dr.sc. Maja Đurić- Zahirović i dr.sc. Dženan Kos, direktor Gradske biblioteke, a na kraju se obratio i autor „Kulturnog vodiča“.

 

 

Na 139 stranica predstavljene su kulturne manifestacije i kulturne institucije u Travniku. Preko 50 manifestacija koje imaju kontinuitet tokom više godine ilustrovane su sa fotografija pet fotografa, te sa preko 30 umjetničkih slika sa motivima Travnika.

Završeni „Andrićevi dani“: Na kraju promocija knjige "Kulturni vodič - Travnik to je moj grad"

Promocija „Kulturnog vodiča – Travnik to je moj grad“ ujedno je označila i završetak manifestacije „Andrićevi dani“ posvečene najpoznatijem Travničaninu nobelovcu Ivi Andriću.  Manifestacija  je tokom mjesec dan ponudila 37 sadržaja, od promocija, teatarskih ostvarenja, koncerata i raznih drugih kulturnih sadržaja. I ove godine „Andrićevi dani“ imalu su međunarodni karakter, a akcenat je bio na domaćoj produkciji pa su tako ljubitelji kulture imali priliku vidjeti premijerne dvije predstave nastale u Travniku, te promociju knjige.

Na kraju načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, uručio je zahvalnice institucijama koje su učestvovale u realizaciji „Andrićevih dana“: JU Centar za kulturu Travnik, Zavičajni muzej, HKC Nova Bila, KŠC „Petar Barbarić“, Gradska biblioteka Travnik i Hrvatsko kazalište Travnik.

 

Hronika.ba/foto: Mirsad Mujanović