Ekspedicija Mostar Stari Grad Staklorada, šampiona BiH u futsalu, danas je iz Sarajeva otputovala u Rusiju, gdje će se nastaviti takmičenje u Ligi prvaka.

Podsjetimo, Mostar SG je druga bh. ekipa koja je ostvarila plasman među 16 najboljih u Evropi u ovom formatu takmičenja, a prije njih to je pošlo za rukom Tangu 2013. godine.

Mostar Stari Grad Staklograd imao je sreće prilikom žrijeba, tako da se nalazi u grupi A zajedno sa domaćinom Sport Club KPRF (Rusija), Futsal klubom Dobovec (Slovenija), te Hallle-Goikom (Belgija).

Mostarski "hakleri" otputovali u Moskvu na nastavak takmičenja u Ligi prvaka

Ekspediciju Mostaraca predvodi predsjednik Amel Bajgorić, direktor Mirsad Fazlinović, sekretar Enis Špago, a sa Mostarcima putuje i medicinski i stručni tim.

Plasmanom među 16 najboljih napravili smo historijski uspjeh, tako da u Rusiju putujemo potpuno rasterećeni. Pokušat ćemo Bosnu i Hercegovinu predstaviti na najbolji mogući način. Nažalost, u Rusiji zbog povreda nećemo moći računati na četvoricu igrača: Kristijana Pantića, Daniela de Souzu, Bilala Jelića i Vladana Vesića. Naravno, na kraju se želim zahvaliti na podršci Nogometnom savezu BiH i našim sponzorima – kaže Amel Bajgorić, predsjednik prvaka BiH u futsalu.

Turnir će biti održan u Moskvi od 19. do 23. novembra. U narednu fazu takmičenja plasirat će se samo pobjednik grupe, a prvu utakmicu Mostar Stari Grad Staklorad igra u utorak u 18.45 protiv domaćina Sport Club KPRF.