Grupa sportskih ribolovaca iz Lašvanske doline uručila je prigodan kalendar s motivima rijeke Lašve i novogodišnju čestitku predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u općinama Travnik i Vitez, a isti će biti uručen i predstavnicima vlasti na kantonalnom nivou.

 

 

Na kalendaru za 2020. godinu su fotografije sa prirodnim ljepotama rijeke Lašve, ali i fotografije sa teškim ekološkim incidentima koji se svakodnevno dešavaju u na ovoj rijeci, od izljevanja organskog otpada, preko izlijevanja hemijskih supstanci koje uzrokuju pomor ribe i uništenje ribljeg fonda.

Sportski ribolovci podsjetili vlasti na lijepote i ekološke incidente u dolini rijeke Lašve

Kalendari su danas uručeni vijećnicima  Općinskog vijeća Travnik, predsjedavajućoj OV Travnik i načelniku Općine Travnik, kao i predsjedavajućem OV Vitez i načelniku općine Vitez.

Uoči Nove 2020. godine sportski ribilovci iz Lašvanske doline kalendar će uručiti i premijeru SBK i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona uz nadu da će se učiniti više na zaštiti okoliša i vodotoka rijeke Lašve.

U novogodišnjoj poruci ribolovaca stoji:

 

Sretnu Novu godinu žele Vam sportski ribolovci uz motive rijeke Lašve na kojoj već godinama provodimo ribolovne sezone! Bistro!

Sportski ribolovci podsjetili vlasti na lijepote i ekološke incidente u dolini rijeke Lašve