Svi ski liftovi koje održava firma SRC Vlašić, Babanovac 1 i 2 i Markovac, te Baby ski lift i ski lift  Eko FIS Vlašić  od ovog vikenda su u pogonu. Visina snježnog pokrivača je 25 cm, a na stazama do 35 cm, saopćeno je iz Info centra Turističke zajednice SBK/KSB.

 

 

Ski staze se svakodnevno uređuju i pripremaju i sistemom za vještačko zasnježavanje. Radno vrijeme skijališta u toku dana je u periodu od 09 do 16 sati, a noćno skijanje predviđeno je za srijedu, petak i subotu u terminu od 18:30 do 21 i 30 sati.

Ukoliko ne posjedujete ski opremu, na skijalištu je moguće iznajmiti sve što vam je potrebno.

U naredna tri mjeseca aktivirana je i sezonska ambulanta Doma zdravlja Travnik, kako bi svi posjetitelji ukoliko zatrebaju pravovremeno dobili medicinsku njegu na Vlašiću.

Veliki broj turista trenutno boravi na Vlašiću, a vrhunac se očekuje tokom novogodišnjih praznika. U organizaciji Turističke zajednice SBK/KSB, Općine Travnik i vlašićkih ugostitelja u novogodišnjoj noći, tačno u ponoć, bit će priređen spektakularan vatromet, a za odličnu zabavu, kako najavljuju organizatori, pobrinut će se DJ EXIT, koji će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati.

 

(TZ SBK/KSB)