Regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović uz brojne hitove uveo je u Novu 2020-tu godinu glavni bosanskohercegovački grad. Prema procjenama novu godinu na Trgu BiH u Sarajevu dočekalo je preko 60.000 posjetilaca. I ove godine u glavnom bh. gradu boravi na desetine hiljada turista iz regije i drugih zemalja.

 

Nekoliko hiljada Tuzlaka dočekalo je Novu 2020.godinu na Trgu Slobode uz grupu Van Gogh, grupu Divan te Al Dina. Organizatori, Grad Tuzla i Turistička zajednica prezadovoljni su dočekom i posjetom ljudi. Istaknuli su kako Tuzla na taj način pokazuje da postaje jedno od glavnih turističkih središta u Bosni i Hercegovini.

Centralni doček nove 2020. godine u Zenici sinoć je održan na glavnom gradskom trgu, Trgu Alije Izetbegovića, gdje su građane tog grada i goste zabavljali muzički bendovi Regina i Mostar Sevdah Reunion.

Nova godina dočekana na otvorenom širom BiH

Zajedničkom dočeku na tom zeničkom trgu prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, kojima se iza ponoći obratio i gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović.

Doček Nove 2020. godine na otvorenom upriličen je sinoć u centru Travnika i tradicionalna na platou Babanovac na Vlašiću, Vlašić je i ove godine privukao hiljade turista iz BiH i zemalja regiona.

This slideshow requires JavaScript.