Udruga PRONT i Centralna.ba u Travniku 22.maja ove godine na stadionu Pirota organiziraju veliki humanitarno nogometni spektakl. Nogometna utakmica između Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Humanih zvijezda Hrvatske zasigurno će biti jedan od najvećih događaja u našoj zemlji.

 

 

Utakmica će biti odigrana 22.05.2020. u 16:30 na stadionu Pirota u Travniku, a susret će imati i svoj humani cilj, jer će dio sredstava prikupljenih na utakmici ići za obnovu travničke gimnazije.

Kako je potvrdio Miroslav Bičanić, voditelj Humanih zvijezda Hrvatske na utakmicu u Travnik svoj dolazak potvrdili su legednarni trener Vatrenih, rođeni travničanin Miroslav Ćiro Blažević, te aktualni izbornik Hrvatske, osvajač srebrene medalje sa SP u Rusiji gdin Zlatko Dalić.

Humane zvijezde BiH predvodit će Elvir Bolić i Nermin Šabić

Organizator utakmice, ujedno i selektor Humanih zvijezda BiH zasigurno će imati težak ispit na Piroti, ali on će zajedno sa Vlatkom Glavašom i Sinanom Sinanovićem u Travnik dovesti respektabilna imena, koja će predvoditi legendarni bh napadač Elvir Bolić, desni bek Nermin Šabić i brzonogi Vedin Musić, dok će na krilu “vjerovatno” zaigrati najbolji bh sportista Amel Tuka. (Odazvat će se sukladno mogućnostima i rasporedu natjecanja).

U Travnik su svoj dolazak već potvrdili i Aldin Džidić, Senad Repuh, Vitomir Paškalj, Muhamed Konjić, legendarni bh. košarkaš Samir Avdić, Josip Kupreškić,Romeo Mitrović, Almir Turković, te brojni drugi bh reprezentativci.

Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Dalić potvrdili dolazak na nogometni spektakl u Travnik!

Humani cilj utakmice

Utakmica na Piroti imat će i svoj humanitarni cilj, a to je da će dio sredstava prikupljenih na utakmici ići za obnovu jednog od simbola Travnika, a to je travnička Gimnazija.

Gimnaziju u Travniku pohađao je i legednarni Miroslav Ćiro Blažević. Sredstva će biti namjenjena za obnovu i zamjenu stolarije na dijelu škole koji nije obnovljen.

 

(centralna.ba)