Asocijacija “Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine” Beč, Austrija u saradnji sa udruženjem građana “Put Pravde” Banja Luka, Bosna i Hercegovina, objavljuje konkurs za amatersku umjetničku fotografiju. Teme je Pravda za Davida koja, izmedu ostalog, podrazumijeva globalni pokret građanskih inicijativa u borbi za istinu i pravdu do konačnog razrjesenja ubistva mladog banjalučkog studenta Davida Dragicevica.

David Dragičević je bio svestrani mladić iz Banjaluke. Studirao je dva fakulteta – Elektrotehnički fakultet u Banjaluci i IT Akademiju u Zemunu, te se bavio muzikom, rep i rege muzičkih žanrova. David Dragicevic je nestao 18. marta 2018. Nakon šest dana potrage, 24. mart 2018. godine, Davidovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas. Davidovo ubistvo bilo je povod za prve, građanske, nepolitičke, dugotrajne proteste koji traju do današnjeg dana.

Svaki učesnik ima pravo da pošalje po tri fotografije na zadatu temu, do 31. avgusta 2020. godine. Dolaze u obzir učesnici iz svih dijelova svijeta. Fotografije slati elektronski na E-mail adrese: [email protected] ili [email protected] u JPG formatu 2000 pixela po dužoj strani 72 DPi. Potrebno je navesti ime, prezime, kratak opis fotografija i kontakt telefon. Svaki fajl ne sme biti veći od 5MB.

Rezultati konkursa biće objavljeni 31.08.2020. na zvaničnim sajtovima organizatora mjesec dana nakon završetka konkursa, kao i na zvaničnim stranicama društvenih mreža. Nakon objave rezultata usljediće izložbe odabranih fotografija u više različitih evropskih gradova i digitalna promocija.