Danas je održana vanredna sjednica Opštinskog povjereništva na kojoj je donesena Odluka da se za predsjednicu Asocijacije Mladih „Naroda i Pravde“  Novi Travnik imenuje uspješna diplomirana ekonomistica Lejla Belegić, potvrdio nam je Nevzudin Brljak, predsjednik Opštinskog Povjereništva „Naroda i Pravde“ Novi Travnik.

 

Jednoglasnom odlukom svih članova Povjereništva prihvaćena je kandidatura Lejle Belegić, kao i njen plan konceptualnog i sistemskog rješavanja problema koje mladi u Novom Travniku imaju.

-Bio je ovo nekada Grad Mladosti, sve od sebe ćemo dati da mu vratimo stari sjaj.- poručuju iz Asocijacije mladih „Naroda i Pravde“.

Belegić Lejla, rođena 10. oktobra  1990. godine u Novom Travniku gdje završila  osnovnu i srednju ekonomsku školu. Ekonomski fakultet, smjer Računovodstvo i revizija završila na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, 2015. godine i stekla zvanje diplomirani ekonomista. Aktivno govori engleski jezik. Društvena je i karakterna osoba. Imala je puno prilika napustiti zemlju, ali je čvrsto odlučila ostati u domovini i boriti se za kvalitetnije društvo. Posjeduje uspješno radno iskustvo preko tri godine.