Izložba „Na nJedrima bosanskim“ autorice Hibe Mustafić otvorena je večeras u galeriji MAK Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu.

 

Mustafić se umjetničkim radom bavi već 40 godina, a ovo je njena 12 samostalna izložba. Na izložbi u galeriji MAK predstavila je 44 slike nastale tokom 2019. godine i 2020. godine.

Autorica Mustafić kazala je na otvorenju da joj je karantin izuzetno teško pao, ali da je to nije zaustavilo u kreativnom radu.

-Hvala svima vama koji ste došli večeras da me podržite u ovim izuzetno teškim uslovima u kojima trenutno živimo i radimo. Po prirodi sam emotivna osoba i sva ova nova pravila koja nam zabranjuju konktakte i bliskost utječu na mene i moj način rada. No spas i utjehu nalazim u prirodi. Prirodnim ljepotama naša Bosna i Hercegovina obiluje i predstavljaju neiscpran izvor inspiracije. Za sve pejzaže koje sam predstavila na ovoj izložbi inspiraciju sam pronašla na našim planinama, rijekama, jezerima. – kazala je Mustafić.

Večeras u Sarajevu otvorena izložba Hibe Mustafić

Hiba Mustafić je od 2014. godine predsjednica Udruženja likovnih umjetnika HKD Napredak Sarajevo pa je čast da otvori izložbu pripala predsjedniku ovog Društva Franji Topiću.

– Hiba je izuzetna žena i umjetnica i drago nam je da joj možemo biti podrška – kazao je Topić.

Pokrovitelji izložbe “„Na nJedrima bosanskim“ su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i HKD “Napredak”.

Svi zainteresirani izložbu u galeriji MAK mogu pogledati do  19. septembra.