Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine, saopćeno je danas iz sarajevske policije.

 

Kako je navedeno u saopćenju, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je on, obzirom da se radi o stranom državljaninu – migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

-Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela, saopćeno je.

Državljanin Maroka čija je fotografija objavljena, a za kojeg se pretpostavlja da je jedan od izvršilaca ubistva na Ilidži, uhapšen je jučer, potvrdila je ranije glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.