Elvedin Kanafija,  izvršni direktor „BH Telecoma“, preminuo je danas od posljedica koronavirusa. Kanafija je bio jedan od osnivača SBB-a,a  na posljednim lokalnim izborima bio kandidat SBB-a za poziciju načelnika Općine Travnik.

 

Njegovo zdravstveno stanje jutros se naglo pogoršalo, nakon čega je i preminuo. Tokom gotovo tri decenije obavljao je brojne odgovorne dužnosti radeći poslove inžinjera, profesora u Srednjoj tehničkoj školi Travnik, direktora Regionalne direkcije “BH Telecoma” Travnik, direktora Direkcije za razvoj poslovanja i direktora Direkcije za prodaju, promociju i podršku “BH Telecoma” Sarajevo. Bio je i aktivni član i  igrač  u Šahovskom klubu Travnik, glumac u Amaterskom pozorištu Travnik, te predsjednik Upravnog odbora Bosanskog kulturnog centra u Travniku.

Elvedin Kanafija, po zanimanju je bio diplomirani inžinjer elektrotehnike, oženjen, otac dvoje djece.

 

Radončić uputio telegram saučešća porodici Kanafija

S velikom tugom danas sam primio vijest da je naš dugogodišnji prijatelj, saradnik i jedan od osnivača Saveza za bolju budućnost BiH, Elvedin Kanafija preselio na bolji svijet. Svi koji ga znamo pamtićemo ga samo po dobru, po izvrsnim ljudskim i profesonalnim osobinama koje krase samo najbolje među nama.

U ovim teškim trenucima teško je naći riječi utjehe. Zato molimo dragog Allaha dž.š. da mu podari sve džennetske blagodeti, da porodici podari sabur, a njegovoj djeci nafaku.

Duboko potresen ovim gubitkom, u ime SBB-a i u svoje ime, porodici izražavam najdublje suosjećanje.