Sveučilište/Univerzitet “Vitez” organiziralo je predavanje na temu ”Od osnivačeve ka obiteljskoj kompaniji”, koje je održao Boris Vukić, ekspert iz  oblasti obiteljskog poslovanja.

 

S obzirom na to da se u Bosni i Hercegovini mnoga obiteljska poduzeća trenutno nalaze u fazi transfera poslovanja s vlasnika na nasljednika, na S / U ”VITEZ”, ovoj aktuelnoj problematici posvećena je posebna pažnja.

Zahvaljujući predsjednici Alumni asocijacije, docentici na Fakultetu poslovne ekonomije, a u saradnji s Centrom za cjeloživotno učenje,  u prostorijama Sveučilišta / Univerziteta “”VITEZ” održano je predavanje čija se tematika odnosila upravo na prenos obiteljskog poslovanja na drugu generaciju.

Sveučilište/Univerzitet “Vitez”: ”Od osnivačeve ka obiteljskoj kompaniji”

 

Gostujuće predavanje ”Od osnivačeve ka obiteljskoj kompaniji” održao je  Boris Vukić, ekspert u oblasti razvoja obiteljskog poduzetništva i autor knjige “Osnivači, naslednici, menadžeri“, partner i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE).

Ovim predavanjem, između ostalog, pažnja je usmjerena na neophodno stvaranje uvjeta na osnovu kojih poduzeća opstaju u poslu, te tako imaju mogućnost prenosa vlasništva na iduću generaciju.

Kako je i u svojoj knjizi istakao predavač, autor Vukić, iluzorno je očekivati da će u zemljama u (stalnoj) tranziciji oni koji se trebaju brinuti o razvoju tržišta prepoznati potrebu za pomaganjem obiteljskim tvrtkama. Čak i da se osvijeste i da su dobronamjerni, barem u onoj mjeri u kojoj većinom nisu, ne mogu oni baš nešto ni pomoći.

Eto, neka podignu vidljivost o složenosti prijelaza iz poduzetničkih u obiteljske tvrtke i dosta je. – navodi autor Vukić.

Predavanje je privuklo veliki broj učesnika, kao i vlasnika obiteljskih kompanija koji su svojim učešćem dali podršku u organizaciji ovog događaja.