Centar za edukaciju mladih iz Travnika, kroz svoj BeeZone biznis inkubator, u partnerstvu sa Centrom za omladinski rad (Srbija), Forum MNE (Crna Gora), Youth for Social Change – YSC (Albanija) i TOKA (Kosovo), u okviru trogodišnjeg regionalnog projekta ”My Career from Zero to Hero” poziva organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Javni poziv za dodjelu grantova za realizaciju projektnih aktivnosti u BiH.

 

 

Cilj projekta je jačanje mreže organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za sprovođenje integrisanih usluga (one-stop-shop methodology) za povećanje zapošljivosti NEET mladih (mladi koji nisu zaposleni ili u procesu obrazovanja), koji će im pružiti vještine potrebne za rad u IT djelatnostima (4.0 digitalna revolucija), kao najbrže rastućem sektoru savremenog doba.

Organizacije civilnog društva iz BiH koje aktivno rade sa mladima ili imaju iskustvo u obrazovnim programima u oblasti digitalnih vještina, preduzetništva, karijernog vođenja i savjetovanja, razvoja digitalnog sadržaja ili drugih srodnih oblasti, kroz ovaj projekat imaju priliku za angažman u realizaciji jedne od tema predviđenih kurikulumom one-stop-shop modela:

  1. Kurs digitalnih vještina nivoa A (iznos granta do 12.500 €)
  2. Kurs digitalnih vještina nivoa B (iznos granta do 13.500 €)
  3. Kurs preduzetničkih vještina (iznos granta do 10.000 €)
  4. Onlajn tutorijali za digitalne vještine nivoa A i B (iznos granta do 8.000 €)
  5. Karijerno vođenje i savjetovanje (dva granta po 3.000 €)

Organizacije koje se prijavljuju na javni poziv mogu odabrati jednu od ponuđenih oblasti i kreirati plan i program realizacije obuke učesnika, u skladu sa kurikulumom Modela, koji je dostupan u info paketu, kao i kompletan tekst javnog poziva, te svi dokumenti potrebni za prijavu.

Rok za dostavljanje prijava je 12. april 2021. godine, a aplikanti svoja pitanja mogu poslati do 30. marta 2021. godine, na e-mail [email protected]. Odgovori će biti dostupni na web stranici projekta http://www.czor.org/02hero najkasnije 01. aprila 2021. godine.

Info paket za sve aplikante iz BiH dostupan je na linku: https://bit.ly/30P6hof

Projekat „My Career from Zero to Hero“ finansira Europska unija.