Ovim putem Vas želimo informisati da smo u Novom Travniku organizovali malonogometni klub koji nosi ime našeg grada. Ono što ćemo obećati javnosti jeste činjenica da ćemo u svim takmičenjima biti profesionalci i da ćemo pružati i davati podršku prijateljstvima i da će mladi kao važan segment našeg društva to prepoznati, te se aktivno uključiti u rad. Vrata svima su otvorena, poručuju iz Malonogometnog kluba “Novi Travnik”.

 

Cilj osnivanja je da se okupi što veći broj talentiranih igrača u svim kategorijama i da se oformi kvalitetan SENIORSKI SASTAV koji će u jesenjem dijelu prvenstva 2021/2022 zauzeti mjesto u takmičenju unutar prve Futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine.

-Sve preduslove imamo, osim finansijskih sredstava za početak rada malonogometnog kluba. Poznato je da Novi Travnik posjeduje sportsku dvoranu koja je jedna od najljepših u Bosni i Hercegovini. Inicijalno smo razgovarali sa nekim od zvaničnika u našoj Općini i dobili nezvaničnu saglasnost da domaće utakmice igramo u našoj dvorani, u najboljim uslovima. – kazao nam je Nevzudin Brljak, koordinator u Klubu.

Što se tiče igračkog kadra, a kao što sportska javnost zna, FUTSAL reprezentacija Bosne i Hercegovine se po prvi put u istoriji naše zemlje kvalifikovala na EURO 2020. U veoma snažnoj i respektabilnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nastupala su i dva Novotravničanina, i to: reprezentativac: SABAHUDIN PETAK i reprezentativac: KRISTIJAN PANTIĆ, što je samo po sebi dovoljan dokaz da Novi Travnik zaslužuje da ima respektabilan malonogometni klub, što će se i desiti, ukoliko se ovaj projekat istinski podrži od onih ljudi koji prepoznaju prave vrijednosti.

U Inicijativnom  odboru za osnivanje kluba pored reprezentativca Sabahudina Petaka našli su se još neki novotravnički futsal igrači (Haris Čakić, Armin Brljak, Senid Hodžić itd) koji su do sada nastupali u uspješnim klubovima i igrali značajnu ulogu razvoja futsal lige Federacije BiH.

Unaprijed smo zahvalni za svaki vid finansijske podrške koju možete uplatiti na žiro račun naveden na memorandumu ovog dokumenta. Svaka podrška za nas je velika.

Za više informacija, nazovite: 061/423-216 (Haris), 060/345-6162 (Sabahudin)

 

Malonogometni klub „NOVI TRAVNIK“

Omladinska ulica bb, 72.290 Novi Travnik

Bosna i Hercegovina

e-mail: [email protected]

Žiro račun: 3060-0030-5299-2811 Addiko bank (KM)