Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida SBK (Savez RVI SBK),Ekrem Julardžija uručio je danas plaketu prim.dr. Emiru Abduloviću, direktoru Bolnice za plućne bolesti i TBC u Travniku za izuzetan doprinos koji je ova ustanova dala u vrijeme pandemije koronavirusa u liječenju članova Saveza RVI SBK.

 

-Mnogi naši članovi su se liječili u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a neki su još na liječenju i svi oni izrazili su veliko zadovoljstvo tretmanom i prijemom ovdje u Bolnici za plućne bolesti i TBC u Travniku. Oni su ovdje dolazili na liječenje iz svih općina Srednjobosanskog kantona i svi su imali samo riječi hvale. – kazao je predsjednik Julardžija prilikom uručenja plakete.

Direktor Abdulović se zahvalio na priznanju, te upoznao goste sa načinom rada bolnice u vrijeme pandemije, ali i sa narednim aktivnostima u bolnici koje se provode na proširenju palete dijagnostičkih usluga, prije svega,instaliranjem novog CT aparata koji će biti najsavremeniji u SBK.

-Zahvaljujem Savezu RVI SBK na ovom priznanju koje je meni utoliko važnije jer sam u vrijeme agresije na našu domovinu bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Posebna mi je drago što dolazi od ove populacije koja mnogo dala za našu slobodu i nezavisnost. – rekao prim. dr. Emir Abdulović, direktor Bolnice za plućne bolesti i TBC.