Nakon što je Centralna izborna komisija BiH potvrdila rezultate prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik održanih 11.aprila 2021. godine, te u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu uručila  Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranom načelniku Općine Travniku , Kenanu Dautoviću, dan kasnije u Općini Travnik upriličena je primopredaja dužnosti.

 

Protokolarnim sastankom  sa pomoćnicima načelnika  i u prisustvu  medija  u zgradi Općine Travnik upriličena je   i zvanična  primopredaja  dužnosti  načelnika Općine između dosadašnjeg načelnika Admira Hadžiemrića i novoizabranog načelnika   Kenana Dautovića.

Dautović je izjavio da će se tokom načelničkog mandata truditi da ne razočara građane, te je najavio da će njegov prvi potez sljedeće sedmice biti “formiranje udarne grupe za informacijske tehnologije, koja će okupit znanje i iskustvo s kojima raspolaže općina Travnik”.

– To je nešto u čemu nam je potreban snažniji iskorak. Iduće sedmice ćemo, također, napraviti ured za pisanje projekata u kojem ćemo okupiti sve kapacitete koji postoje u općini tako da možemo aplicirati na što više projekata. Potreban je i dinamički plan legalizacije objekata na platou Babanovca, kako bismo to oprihodovali, a već smo izdali i zadatak dorade regulacionih planova za poslovne zone. Imamo, također, u planu uvezivanje mjesnih zajednica koje su ogroman potencijal i koje treba osnažiti u organizacijskom smislu – kazao je Dautović.

This slideshow requires JavaScript.

Dosadašnji načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da je zadovoljan urađenim u proteklim godinama, ističući, uz ostalo, aktivnosti na razvoju infrastrukture.

– Općina nije nikome dužna i sve svoje obaveze redovno izvršava. Naravno, punjenje budžeta zbog pandemije nije kao što očekujemo i smanjeni su prihodi. No, racionalnim radom i trošenjem i ova godina može biti završena dobro i da budu realizirane sve preuzete obaveze – kazao je Hadžiemrić.

Kenan Dautović (SDA) je na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik 11. aprila ove godine pobjedio  kandidata Koalicije „Naša travnička priča“, Harisa Kaniže.