Sportski savez SBK/KSB održao je Izvještajno izbornu Skupštinu koja je zbog epidemiološke situacije izazvane virusom Covid 19 i ograničenja broja osoba u zatvorenom prostoru na 20 osoba orgnizovana je na način da su članice imenovale delegate ranije koji su materijale za Skupštinu razmatrali u svojim Savezima a delegat-predstvanik članice na Skupštinu je donio potpisan i ovjeren zapisnik sa gdje su se svi delegati izjasnili po svakoj tačci dnevnog reda.

 

Nakon dostavljenih zapisnika delegati-predstavnici Saveza članica verifikovali su da je jednoglasno za predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB izabran Mirsad Ibrišimbegović, dok su po pojednim tačkama dnevnog reda delegati Skupštine nisu bili jednoglasni. Finansijski izvještaj Sportskog saveza SBK/KSB usvojen jednoglasno uz primjedbu predsjednika Nadzornog odbora Slavena Garića da nije dostavljen narativni izvještaj za 2020. godinu što će se naknadno dostaviti delegatima Skupštine.

 

Pored Mirsada Ibrišimbegovića, Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB u naredne četiri godine bit će Drago Suban koji će obnašati funkciju potpredsjednika i članovi Hamdija dr. Mlinarević, Nikica Petrović, Almir Ramić, Anto Lukić, Dina Arnautović, Rašid Kasumović, Suad Hodžić, Almedin Kolonić i Dragan Lovrić. Za predsjednika Skupštine Sportskog saveza SBK/KSB izabran je Jozo Laštro a funkciju potpredsjednika obavljat će Sead Cerić, u Nadzoni odbor izabrani su Siniša Dukić koji je imenovan i za predsjednika a članovi su Sanel Turbo i Dejan Rajić, članovi Suda časti su Ivo Martić, Asim Hodžić, Nesib Čakić, Adis Alić i Ivica Tomičić koji je imenovan i za predsjednika Suda časti.