Sveučilište/Univerzitet Vitez danas je organiziralo svečanu dodjelu počasnog zvanja doktora nauka Josipu Muselimoviću, uglednom advokatu koji je poznat i po svojim angažmanima u oblasti kulture.

 

-Temeljem brojnih postignuća u oblasti odvjetničke profesije, kulture, književnosti, znanosti i humanizma koji su prepoznatljivi i izvan granica Bosne i Hercegovine, Sveučilište/Univerzitet “VITEZ” dodjeljuje ovo počasno zvanje. – pojasnili su svoju odluku  sa Sveučilišta/ Univerziteta “Vitez”.

Današnjoj svečanosti u Travniku prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti iz akademskog, političkog i poslovnog svijeta, što dovoljno govori o postignućima koja je gospodin Josip Muselimović ostvario u svojoj karijeri na raznim poljima.

Josip Muselimović je rođen 1945. u Bijakovićima, općina Čitluk, a diplomirao na Pravnom fakultetu 1969. i od tada radi u advokaturi. Glavni je sekretar Hrvatske akademije nauka i umjetnosti BiH, a posebno je poznat kroz angažman u Matici hrvatske i organizaciji Mostarskog proljeća.