Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakir Izetbegović boravio je danas  u posjeti Travniku, gdje razgovarao sa kantonalnim premijerom, Tahir Lendom, načelnikom općine Travnik, Kenanom Dautovićem, a nešto kasnije posjetio je i Kantonalni odbor i Općinsku organizaciju SDA Travnik.

 

-Danas sam u svom kabinetu ugostio  predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakira Izetbegovića, potpredsjednicu Federacije BiH, Meliku Mahmutbegović,  premijera Federacije BiH, Fadila Novalića, te ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Šemsudina Dedića  i  ministra raseljenih osoba i izbjeglica FBIH,  Edina Ramića koji su mi čestitali na izbornoj pobjedi za načelnika Općine Travnik.

Iskoristio sam ovu priliku da se zahvalim premijeru Novaliću na finansijskoj podršci u ovoj godini  u iznosu od 420.000,00 KM za tri projekta u Općini Travnik (Sanacija od posljedica COVID-a, uređenje ulice Donja čaršija i izgradnju parking prostora u ulici Meljanac). Sa federalnim ministrom Edinom Ramićem sam potpisao ugovor o sanaciji dva lokalna puta u iznosu od 110.000,00KM. – objavio je načelnik općine Travnik, Kenan Dautović na svojoj FB stranici.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio Srednjobosanski kanton i Općinu Travnik

 

Nakon posjete Općini visoka delegacija  je posjetila i položila cvijeće na Šehidskom mezarju i spomen – obilježu 7. Korpusa .

 

Mladenci sa Izetbegovićem na Starom gradu

 

Na zvaničnom profile predsjednika Stranke demokratske akcije, Bakira Izetbegovića objavljene su i fotografije sa mladencima na mostu srednjevijekovne tvrđave Stari grad.

-Mladenci u Travniku izrazili želju da se fotografišu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem. Želimo im puno sreće, zdravlja i ljubavi u zajedničkom životu. – stoji na zvaničnoj FB stranici predsjednika SDA.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio Srednjobosanski kanton i Općinu Travnik

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA posjetio je danas i Kantonalni odbor SDA Srednjbosanskog kantona  i Općinsku organizaciju SDA Travnik.

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio Srednjobosanski kanton i Općinu Travnik