Kompanija “Digitalis” doo Novi Travnik , sa svojom  poznatom maloprodajnom mrežom D Store, obilježava vrijedan jubilej, 20 godina rada. Ova uspješna priča počela je 2001. godine u jednom objektu, kao veleprodaja i distribucija antenske opreme, a preraslo je u lanac trgovina elektronske opreme.

 

Na sinoćnjoj svečanosti upriličenoj za zaposlenike kompanije dodjeljenje su nagrade za one koji su u kompaniji proveli 20 i 15 godina, jer kako rekoše u menadžmentu D Store-a, “uspjeh kompanije je ustvari uspjeh njenih zaposlenika”.

Kompanija “Digitalis” doo od svega nekolicine zaposlenika na početku, danas u svojoj maloprodajnoj mreži D Store u 10 poslovnica  zapošljava 56 radnika. U svojim trgovinama kupcima nude preko 5.000 artikala iz oblasti elektronike i digitalne tehnike.

This slideshow requires JavaScript.

Poslovnice D Stora danas su prepoznatljive u Docu na Lašvi, Travniku, Turbetu,  Novom Travniku, Donjem Vakufu, Bugojnu, Gornjem Vakufu – Uskoplju, Jajcu i Kaknju, a tu je i veleprodaja u Novom Travniku. Za preko 400 poslovnih partnera mreža poslovnica D Store osigurava elektronske i digitalne uređaje najpoznatijih svjetskih brendova.

D Store je najveći lanac tehničke opreme u srednjoj Bosni, a cilj je u narednom peiodu učvršćivanje položaja na tržištu i dalje širenje maloprodajne mreže.