Večeras je  Zavičajnom muzeju Travnik otvorena izložba umjetničke fotografije “FOTO BiH 2021“ koju su organizirali Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH (AUF BiH) i Zavičajni muzej Travnik. Za ovogodišnju izložbu primljeno je 116 fotografija od 47 autora iz sedam bosanskohercegovačkih foto klubova.

 

Ova izložba svake godine predstavlja se u više gradova širom BiH, a selektor travničkog izdanja izložbe je Milorad Kašćelan. Autori fotografija članovi su foto klubova iz Travnika, Doboja, Prnjavora, Trebinja, Tuzle, Banja Luke i Sarajeva.

Govoreći na otvaranju izložbe, Fatima Maslić, direktorica Zavičajnog muzeja Travnik naglasila je višegodišnju saradnju sa Asocijacijom za umjetničku fotografiju koja je rezultirala sa 10 izdanja foto safarija, te sa 5 izdanja manifestacije Dani umjetničke fotografije.

This slideshow requires JavaScript.

Otvarajući izložbu Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH izrazio je zadovoljstvo  činjenicom da je izložba u Travniku tradicionalno dobro posjećena.

-Ugodno sam iznanađen posjetom u Travniku. Iako je zbog pandemije COVID-a  produkacija skromnija moram naglastiti da među odabranim fotografijama imamo 20 posto novih autora. – rekao je Božanović na otvaranju izložbe.