Ministar Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić potpisao je danas u Travniku Ugovore o implementaciji odobrenih sredstava sa privrednim subjektima koji su ostvarili pravo po osnovu Javnog poziva za odabir privrednih društava i obrtnika kojima će se rasporediti finansijska sredstva za održavanje postojećih radnih mjesta od 20.08.2021.godine.

 

Odlukom Vlade Srednjobosanskog kantona o raspodjeli sredstava sa pozicije “Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima – poticaji privredi” utvrđena je raspodjela dijela finansijskih sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2021.godinu za Privredna društva iz oblasti industrije metala: 189.000 KM i Privredna društva iz oblasti industrije, tekstila, kože i obuće: 101.623 KM.

Potpisani Ugovori sa privrednim društvima iz industrije metala, tekstila, kože i obuće

Činu potpisivanja Ugovora iz oblasti metalne industrije prisustvovali su predstavnici GS-TMT d.o.o. Travnik, Saraj-Komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, ThermoFLUX d.o.o. Jajce, ECOS d.o.o. Vitez, ATT d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, Metaling d.o.o. Jajce i Metalos d.o.o. Kreševo.

Nakon toga uslijedilo je potpisivanje Ugovora sa korisnicima sredstava koji su ostvarili pravo po osnovu gore navedene Odluke iz oblasti industrije, tekstila, kože i obuće.

Potpisivanju ugovora sa Ministarstvom privrede Srednjobosanskog kantona prisustvovali su predstavnici Fortitudo d.o.o. Travnik, Prevent Travnik d.o.o., Prevent Step d.o.o. Bugojno, BFM d.o.o. Travnik, Atena d.o.o. Novi Travnik, Makama d.o.o. Bugojno, Modna konfekcija Slovenka d.d. Donji Vakuf.

Prema riječima ministra Nisveta Hrnjića korisnici sredstava imaju obavezu da ista koriste namjenski, a nakon implementacije finansijskih sredstava podnesu konačni Izvještaj o implementaciji i rezultatima ostvarivanja projekta.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona u narednim danima nastavlja sa potpisivanjem Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava sa privrednim subjektima, općinama, mjesnim zajednicama i nevladnim organizacijama.