Povodom Međunarodnog dana djeteta kompanija Hoše komerc iznenadila je Bony tortama djecu SOS Dječijih sela BiH.

 

-Prošle godine istim povodom počastili smo djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama, pretprošle godine smo ugostili djecu iz jednog sarajevskog vrtića u našoj Tvornici slastica, a ove godine smo iznenadili djecu iz SOS Dječijih sela BiH. Na žalost, ni ove godine zbog okolnosti pandemije korona virusa i mjera koje su propisane, nismo mogli organizirati druženje sa djecom. Nadamo se da iduće godine neće biti ograničenja i da ćemo djecu moći ponovo pozvati u goste, a bit će to prilika da se mališani i sama uvjere kako se prave torte i kolači, kako rade mašine i zašto je sve tako ukusno. –  izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

SOS Dječija sela BiH su humanitarna organizacija koja brine o djeci i mladima koji su ostali bez roditeljskog staranja i pruža im šansu za sretno djetinjstvo i bolju budućnost. U SOS porodicama, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, djeca odrastaju u porodičnom okruženju uz roditeljsku ljubav. Jer svako dijete zaslužuje pripadati negdje, biti voljeno i sigurno. Organizacija SOS Dječija sela djeluje u Bosni i Hercegovini već 25 godina, pružajući stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju – priliku za bolju budućnost. SOS Dječija sela BiH djeluju u BiH od 1994. godine i dio su SOS Children's Villages International, internacionalne organizacija koja više od 70 godina djeluje u 136 zemlje širom svijeta, na svih 5 kontinenata.

This slideshow requires JavaScript.

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihovi specifični problemi vezani uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje, zlostavljanje. „Konvencija o pravima djeteta“ je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

 

Hoše komerc – Mjesto koje volim!