Rukovodstvo SDP BiH u sastavu predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, članica predsjedništva  SDP BiH Mira Grgić i predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez , predsjednik OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje Edin Gekić posjetili uspješne privrednike iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

 

Rukovodstvo SDP BiH posjetilo je ATT d.o.o i Rose wood d.o.o. Ovom prilikom privrednici su izrazili zadovoljstvo što je rukovodstvo SDP BiH izdvojilo vrijeme i došli u našu općinu da razgovaraju s nama o problemima sa kojima se susreću, također izrazili svoju zabrinutost najavljenim poskupljenjem struje za pravna lica koja su porasla za 20% i što Uprava Elektroprivrede i Vlada Federacije ne žele stati sa povećanjima, što direktno otežava i ugrožava poslovanje naših firmi.

Delegacija SDP BiH posjetila privrednike u općini Gornji Vakuf-Uskoplje

SDP BiH se snažno protivio najavljenom poskupljenju te smatrajući da će ono uzrokovati i daljnja poskupljenja i otkaze radnika u BiH.

SDP BiH je zajedno sa koalicionim partnerima, uloženim amandmanom ograničio poskupljenja električne energije, koja u narednom periodu ne smije rasti.