Svečano otvaranje Petog međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna, TImod 2022., okupilo je predstavnike tekstilne struke iz oblasti nauke, srednjoškolskog obrazovanja, realnog sektora i tekstilnih firmi, koji su svojim prisustvom i podrškom pokazali da žele promjene u oblasti tekstilne industrije i da su spremni za njih!

 

Svi govornici su istakli značaj povezanosti teorije i prakse i značaj regionalnog povezivanja kako prostora obrazovanja tako i tržišta rada koje prepoznaje potrebe u skladu sa novim tehnologijama tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna.

-Da bi bili konkurentniji, ključ je u obrazovanju a umrežavanje nas čini bogatijim i jačim! –  jedna je od poruka sa današnjeg otvaranja.

Travnik: Danas otvoren međunarodni simpozij TImod 2022

TImod 2022. svečano je otvorio premijer Vlade SBK/KSB, Tahir Lendo, a u programu su učestvovali načelnik Općine Travnik, prof. dr. Kenan Dautović,  Meho Camović, predsjednik Udruženja srednjih tekstilnih i kožarskih škola Srbije, doc. dr. Maid Omerović, ispred kompanija Number 1, Hasky sport i Absolute Group, partnera fakulteta, Behudina Rovčanin, direktor Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn iz Sarajeva, Samir Pačavar, predsjednik Naučnog odbora simpozija, prof. dr. Hazim Selimović, dekan Edukacijskog fakulteta i prof. dr. Amra Tuzović, menadžer za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku i voditelj studija na Fakultetu za tehničke studije.

Travnik: Danas otvoren međunarodni simpozij TImod 2022

TImod je mjesto gdje nastavljamo graditi ljepšu budućnost, poruka je našeg fakulteta, kao organizatora, sa kojom je počeo sa radom Peti međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna!