U petak, 22. jula počinje kulturna manifestacija „16. Travničke večeri“ koju organizuje javna ustanova Centar za kulturu općine Travnik, a ponudit će brojne kulturne i zabavne sadržaje sve do 5. augusta, rečeno je na konferenciji za novinare ko0je održana danas u Centru za kulturu općine Travnik.

 

Direktor Centra za kulturu općine Travnik, mr. Taik Ganić istaknuo je važnost „Travničkih večeri“ koje iz godine u godinu imaju sve veće interesovanje publike, kako domaće tako i inostrane. Predstavio je novinu ove godine koja se ogleda u kooprodukciji sa dvije manifestacije „Travnik Summer Fest“ i „Dani Dijaspore“.

Azem Ejubović, iz Služba za razvoj, privredu i vanprivredu Općine Travnik upoznao medije je sa osnovnim ciljem i idejom manifestacije „Dani dijaspore“ , te predstavio sadržaje programa koji će trajati šest dana, među kojima je koncert Halida Bešlića koji će se održati 4. augusta na stadionu Pirota.

Ispred udruge „Pront“ i portala Centralna.ba obratio se direktor Ivica Džambas koji je pozdravio saradnju sa manifestacijom „Travničke večeri“, te zajedničku ideju razvoja turističke, kulturne ponude Travnika i Srednjobosanskog kantona. Ispred „Travnik Summer Fest“ najavio je dva značajna koncerta unutar manifestacije „Travničke večeri.“Na festivalu će nastupati poznati rock sastav Van Gogh 22.07., a 23.07. nastupa zvijezda BiH muzike Dženan Lončarević. Koncerti će biti održani na Starom gradu.

Regionalne zvijezde u programu 16. “Travničkih večeri”

Na kraju, direktor Centra za kulturu općine Travnik je najavio raznolik sadržaj Centra od pozorišnih predstava, izložbi slika, promocije knjiga, dječijih sadržaja i kulturno-sportskih aktivnosti. Posebnu zahvalnost, pored toga što se na ovoj manifestaciji pojavljuju i regionalne zvijezde, izrazio je pojedincima, udruženjima i aktivistima koji čine srce ove manifestacije, te djeluju u Centru i izvan istog, a godinama doprinose svojim entuzijazmom programima „Travničkih večeri“ i sa velikim poštovanjem ih poklanjaju publici.

Program manifestacije „16. Travničke večeri“ traje od 22.7.- 5.8.2022. godine. Sadržaje programa možete pratiti na službenim stranicama JU Centar za kulturu općine Travnik.

Uz slogan Ljeto u Travniku ima ime- Travniče večeri sa radošću počinjemo još jednu kulturnu manifestaciju- poručili su iz Centra za kulturu općine Travnik.