Izdavačka kuća Dram radosti iz Travnika objavila je u biblioteci Horizont očekivanja, kao drugu po redu, novu pjesničku knjigu Amira Brke San mizantropa.

 

Nakon knjige soneta Nebeski nomad koja je ovog pjesnika vinula u sami vrhu južnoslavenskog pjesništva, knjiga San mizantropa potvrđuje autorovo pjesničko umijeće, vrhunski talent, ogromno pjesničko znanje i vještinu oblikovanja i svake pojedinačne pjesme i, naravno, zbirke u cjelini. Amir Brka je majstor izgradnje poetske slike i rime, ali i majstor poetskog mišljenja, pa se San mizantropa ukazuje kao jedna od najvažnijih poetskih zbirki našeg vremena.

Knjiga San mizantropa, u likovnom oblikovanju Josipa Lovrenovića, biće predstavljena u programu manifestacije Ljeto u Tešnju 15. augusta 2022. godine s početkom u 18:00 sati.

 

O knjizi će govoriti:

Enes Škrgo, glavni urednik izdavačke kuće Dram radosti

dr. Ivan Milenković, filozof i književni kritičar iz Beograda, danas jedan od najuglednijih intelektualaca na južnoslavenskom prostoru

dr. Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu i najznačajniji savremeni bosanskohercegovački historičar književnosti.