Juče je u Novom Travniku održana redovna sjednica Kantonalnog izbornog štaba SDP BiH Srednjobosanskog kantona, u okviru priprema za predstojeće Opće izbore, a s posebnim akcentom na organizaciju predstojeće zajedničke konvencije ujedinjene opozicije koja će se, za Srednjobosanski kanton, održati u utorak, 30.augusta, u Novom Travniku.

 

Predsjednik Kantonalnog izbornog štaba, Helez Nijaz, istakao je kako pripreme teku po planu, a Općinska organizacija SDP BiH Novi Travnik, na čelu s Besimom Belegićem, kao jedna od najboljih organizacija SDP BiH u Srednjobosanskom kantonu, je odradila odličan posao na terenu. „Političke stranke koje pružaju podršku zajedničkom kandidatu za člana predsjedništva, prof dr Denisu Bećiroviću, aktivno su uključene u pripreme i ne postoji ni najmanja sumnja da će skup proteći na najvišem nivou“ – naglasio je Helez Nijaz, predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB.

Pored priprema za predstojeću Konvenciju, razgovaralo se i o ostalim aktivnostima, a posebno o temama koje najviše brinu građane Srednjobosanskog kantona – kriminalu, korupciji i nepotizmu koji su ujedno i glavni uzrok odlaska mladih iz našeg Kantona. Suočavamo se ne samo s nedostatkom radne snage, nego i s gašenjem škola i dovođenjem u pitanje opstanka zdravstvenog i penzionog sistema, a uzrok svemu tome je samo bezobzirna vladavina SDA-HDZ koalicije koja za cilj ima bogaćenje pojedinaca pod izgovorom nacionalne ugroženosti. Prizivanje na rat i zveckanje oružjem im je jedino što im je ostalo da zadrže pozicije, jer pozitivnih ekonomskih i socijalnih rezultata njihove decenijske vladavine – nema!

I zato recimo NE oružju i mržnji kojom nas prepadaju, nego u oktobru uzmimo stvar u svoje ruke, iziđimo u što većem broju na izbore, jer – došlo je vrijeme da svane dan!

(Služba za informisanje KO SDP BiH SBK/KSB)