Sinoć je u Centru za kulturu općine Travnik u organizaciji Gradske biblioteke Travnik i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Travnik, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Crne Gore, upriličena samostalna izložba slika „Dah minulih vremena“ autora Aldemara Ibrahimovića, umjetnika svjetskog renomea.

 

Izložba je upriličena u okviru programa kulturne manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2022“.

Aldemar Ibrahimović, crnogorski akademski slikar večeras se u Centru za kulturu po prvi put predstavio travničkoj publici. Do sada je imao 22 samostalne izložbe, preko 11 kolektivnih širom zemalja regije i Evrope. Dobitnik je više prestižnih nagrada u oblasti umjetnosti, a u regionu je poznat kao izuzetni ambasador bošnjačke kulture. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1987. godine, član Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika od 2011. godine, a angažovan je i kao gostujući profesor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

This slideshow requires JavaScript.

O slikama Aldemara Ibrahimovića i „Dahu minulih vremena“ govorila je dr. sc. Melida Travančić, bh. književnica, književna i likovna kritičarka, nakon čega se obratio i sam autor upoznavši prisutne sa izložbom.

Na koncu se obratio i načelnik Općine Travnik prof. dr. Kenan Dautović koji je izložbu proglasio otvorenom. Posjetioci su sinoć  imali priliku uživati u izložbi slika eminentnog akademskog slikara i razgovoru sa njim.

 

Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2022: U Travniku otvorena izložba slika Aldemara Ibrahimovića