Muškarac čiji su inicijali E.Đ. (69) iz Viteza uhapšen je danas zbog sumnje da je prijetio premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i njegovoj porodici, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

 

 

Tokom pretresa kuće i vozila u vlasništvu osumnjičenog na području Viteza pronađeni su i privremeno oduzeti – automatska puška sa pripadajuća dva okvira i municijom, papir formata A4 sa ispisanim prijetećim sadržajem i mobilni telefon.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviještena je juče da je kantonalna Vlada primila pisanu pošiljku sa pismom prijetećeg sadržaja Forti i njegovoj porodici.

O sadržaju pisma upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Osumnjičeni E.Đ. uhapšen je u saradnji sa pripadnicima Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, a pretres je izvršen prema naredbi Opštinskog suda u Sarajevu.

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad njim će, pod nadzorom Tužilaštva tog kantona, biti nastavljena kriminalistička obrada s ciljem dokumentovanja izvršenog krivičnog djela i utvrđivanja motiva.