Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona zaprimilo je putem partnerske organizacije Centar za razvoj odnosa sa BiH – BIGMEV obavještenje da će u Bosni i Hercegovini 13. i 14. marta 2023.godine boraviti delegacija turskih kompanija predvođena Privrednom i industrijskom komorom Zile.
Poslovni susreti bosanskohercegovačkih i turskih privrednika biće održani 14.03.2023.godine u Hotelu Hills u Sarajevu sa početkom u 10,00 sati.
Cilj posjete i poslovnih susreta je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i povećenje postojećeg obima spoljnotrgovinske razmjene između dvije zemlje.
Predstavnici turskih kompanija koji će boraviti u Bosni i Hercegovini posluju u oblasti tekstilne industrije, građevinske industrije (obrada kamena), proizvodnje montažnih zgrada, poljoprivrede, proizvodnje stočne hrane, poljoprivredne mehanizacije, opreme za stočne farme, prerade voća i povrća i sl.
Predstavnici kompanija koji su zainteresovani za učešće na poslovnim susretima, mogu se prijaviti putem slijedećeg linka.