Turistička zajednica SBK/KSB predstavila je  turističku ponudu Srednje Bosne na 10. međunarodnom turističkom sajmu Place2Go koji danas završava u Zagrebu.

 

Najveći dio turistička ponuda Bosne i Hercegovine ove godine sprezentiran je na jednom mjestu, gdje pored TZ SBK/KSB, svoje ponude i usluge predstavljaju i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U okviru zajedničkog štanda pored Turistiičke zajednice SBK/KSB i Ministarstva privrede SBK/KSB predstavljaju se i Visit Jajce JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajce, te hotel Adriale iz Kreševa.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB je istaknuo da je već ustaljena praksa učešće na sajmovima sa privrednim subjektima sa područja Srednjobosanskog kantona.

 

-Također, koristimo ovu priliku i da putem prospektih materijala predstavimo sve najvažnije i najatraktivnije turističke potencijale Srednje Bosne. – kazao je Matošević.

Turistička zajednica SBK/KSB na međunarodnom turističkom sajmu u Zagrebu

Naglasio je također da je Republika Hrvatska jedno od najvažnijih tržišta Srednje Bosne, te da je od izuzetne važnosti i učešće na međunarodnom turističkom sajmu Place2Go.

Učešće na međunarodnim sajmu financijski je podržalo Ministarstvo privrede SBK/KSB.