U okviru projekta „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“, koji realizuje Lokalno partnerstvo zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), u Travniku je danas izvršena primopredaje CNC mašine za potrebe Mješovite srednje tehničke škole Travnik (MSTŠ).

 

Oprema je nabavljena sa ciljem što kvalitetnije obuke kandidata u skladu sa novim modulima za CNC operatere kao i za kvalitetniji praktični rad i učenje učenika u redovnom obrazovnom procesu.

Program obuke i stručnog usavršavanja za CNC operatere u SBK/KSB je samo jedna od aktivnosti predviđenih projektom „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“ koja treba da doprinese povećanju konkurentnosti radne snage u SBK/KSB. U okviru Projekta planirano je provođenje obuke za minimalno 30 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje SBK/KSB po novom programu osposobljavanja koji je odobren od nadležnog ministarstva.

CNC mašina za MSTŠ Travnik kroz projekt – “Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK”

Poziv za kandidate je u toku.

Projekat „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“implementiraLokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o. (vodeći partner), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.

CNC mašina za MSTŠ Travnik kroz projekt – “Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK”

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).