Sinoć je u prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Kiseljak, održan je radni sastanak Predsjedništva SDP BiH Kiseljak s Predsjednikom KO SDP BiH SBK/KSB, Nijaz Helezom i Potpredsjednicom KO SDP BiH SBK/KSB, Denisom Salčinović.

Na sastanku se razgovaralo o aktulenoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Srednjobosanskom kantonu, ali je fokus bio na lokalnim temama od značaja za građane Kiseljaka. Posebno je istaknut i pohvaljen Klub vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Kiseljak, koji je u poteklom periodu bio jedan od najaktivnijih klubova u Vijeću i podnio je niz inicijativa od interesa za cijelu Općinu Kiseljak vjerno zastupajući interese građana u vijećničkim klupama.

Općinska organizacija SDP BiH Kiseljak je potpuno svjesna aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini i Federaciji Bosne i Hercegovine i daje punu podršku u radu Vladi Federacije BiH na čelu s Premijerom Nerminom Nikšićem.

– Ono na šta smo posebno ponosni je ispunjavanje obećanja koje je Premijer Nikšić dao, da će minimalna plata u Federaciji BiH biti 1.000 KM. Set fiskalnih zakona koji je u pripremi i koji će se ubrzo naći pred zastupnicima u Parlamentu i Domu naroda FBiH će to i omogućiti i zaštiti naše radnike, ali i zadržati radna mjesta. SDP BiH je pokazao da može bolje i drugačije.“ – poručili su iz Općinske organizacije SDP BiH Kiseljak.