Načelnik općine Novi Travnik, Stjepan Dujo danas je nakon okončane procedure javne nabave s odabranim izvođačima potpisao ugovore o izvođenju radova na rekonstrukciji izuzetno važnih gradskih ulica i to: Šehidska, Stjepana Tomaševića, Stjepana Radića i Ivana Meštrovića.

 

– Pravovremenim planiranjem Općina Novi Travnik stvorila je uvjete za potpisivanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji gradske infrastrukture, prije svega prometnica ali i oborinske i fekalne kanalizacije. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.308.955,93 konvertibilnih maraka. – saopćili su iz Općine Novi Travnik.

Radove na rekonstrukciji gradske saobraćajnice u ulici Stjepana Tomaševića, od kružnog toka (Stara pekara) do ulaza u grad ( Veterinarska stanica) čija ukupna vrijednost iznosi 767.006,16 KM izvodit će „Doboj putevi“ dd Doboj Jug.

Rekonstrukciju gradske saobraćajnice u ulici Ivana Meštrovića – Stjepana Radića, od ulice Ive Andrića (Addiko banka) do Stjepana Radića (trgovački centar „Robot“) vršit će poduzeće  “Ado trans“ doo Visoko, a vrijednost radova je 245.115,00 KM.

Na rekonstrukciji saobraćjnice, oborinske i fekalne kanalizacije u ulici Šehidska I faza , na potezu od Starog obdaništa do skretanja prema ulicama Mehmeda Spahe i Kulina bana , radit će „Komgrad – Ze“ doo Zenica.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 296.834,77 konvertibilnih maraka. Stručni i tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršit će poduzeće  “Radis“ d.o.o. Istočno Sarajevo.