Izaslanstvo Sabora Republike Hrvatske na čijem čelu je predsjednik Božo Petrov stiglo je večeras u Vitez gdje priređen susret sa načelnikom ove općine i predstavnicima privrednog, javnog i kulturnog  života srednje Bosne. Petrova je dočekao načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak Matić, a nakon toga su uslijedili razgovori i večera sa poduzetnicima.

-Drago mi je da sam u Vitezu, prvenstveno što predstavlja jednu od razvijenijih općina u BiH čemu je doprinos dalo i lokalno hrvatsko stanovništvo. Osim toga nadam se da će pokazati svojim primjerom kako se može graditi suživot. Za Vitez me vežu i sjećanja i poznastva sa prijateljima sa kojima sam studirao i druga poznanstva. Naravno da je važna saradnja. Osim političke, važna je gospodarska saradnja jer na taj način možete kvalitetno pomoći i hrvatskom narodu. Dobar smo partner i u uvozu i u izvozu i na taj način može potpomoći.  – rekao je Petrov, naglasivši da je Hrvatskoj stalo do razvoja svih općina u BiH.

Razgovorima sa izaslanstvom Sabora Republike Hrvatske prisustvovali su pored načelnik općne i viteški poduzetnici Franjo Rajković, Anto Rajković, Nikola Franjić, Anto Bilić poduzetnik iz Travnika, te Željko Marić, ravnatelj KŠC „Petar Barbarić“ Travnik i prim. dr. Velimir Valjan, direktor Hrvatske bolnice fra Mato Nikolić i vijećnik u Općinskom vijeću Travnik.

 

(travnik-grad.info)