U četvrtak će u u Bosni i Hercegovini biti sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi između -3 i 1, na jugu BiH od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu BiH od 13 do 16 stupnjeva.

U petak će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti umjereno oblačno. U većem dijelu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obačnost. Poslijepodne umjereno povećanje oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. Jače naoblačenje sa zapada očekuje se u noći na subotu. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15 stupnjeva.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 2, na jugu BiHe od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10,  na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.