U Mješovitoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Travnik danas je održan Sajam preduzeća za vježbu. Riječ o praktičnoj nastavi učenika ove škole, a predmet  je postao sastavni dio nastavnog programa u ekonomski školama u cijeloj BiH. Naziv petog  po redu Sajma preduzeća za vježbu je „Koraci biznisa“. I ove godine Sajam preduzeća za vježbu u bio je dio programa Dana općine Travnik.

Svi koji su danas obišli ovaj sajam i vidjeli nazive firmi i poduzetničke ideje na  15  štandova gdje su bila predstavljena virtualna preduzeća mogli su se uvjeriti u izuzetne sposobnosti i maštovitost učenika ekonomske i ugostiteljske struke, ali drugih zanimanja. Tako ste mogli vidjeti kako posluje Vezirska banka i šta nudi hotel “Lašva”. Bilo je i zanimljivih poduzetnički ideja iz oblasti prehrane, trgovine  i zdravstva.

-Preduzeća za vježbu je inovativna nastavna metoda koja simulira procese realnog preduzeća. Na Sajmu preduzeća za vježbu se odvijaju svi praktični poslovni slučajevi, od nabavke do prometa.- kazala nam je profesorica Aida Ramčić – Salkić koja od samog početka uspješno realizuje ovaj projekat sa generacijama učenika Ekonomsko –ugostiteljske škole.

Sajam preduzeća za vježbu otvorio je načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić, koji i sam nekada bio profesor ekonomske grupe predmeta u ovoj obrazovnoj ustanovi. Prisutnima su se obratile i direktorica Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik, Dita Vrbanjac i profesorica Aida Ramčić- Salkić.