Nakon provedene procedure načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić,   potpisao je u subotu ugovore sa studentima koji su ove godine dobili stipendije. I ove godine stipendije je dobilo ukupno 120 redovnih studenata, 90 studenata raznih smjerova i 30 studenata deficitarnih zanimanja. Oni će deset mjeseci dobijati po 100 konvertibilnih maraka. I ove godine iz općinskog budžeta za stipendije je izdvojeno 120.000 KM.

-Protekla godina je bila izborna i sve kasnilo zbog konstituisanja Općinskog  vijeća. Tako su u budžetu ostala  sredstva u istom  iznosu. Naredne godine nadam se povećanju sredstva što će značiti ili povećanje stipendija ili povećanje broja studenata koji će biti u prilici da dobiju općinsku stipendiju. – kazao je načelnik Hadžiemrić.

Ove godine 120 stipendija za studente sa područja travničke općine

U akademskoj 2016./2017.g. dodjeljeno je  ukupno 90 stipendija redovnim studentima. Za prvu godinu fakulteta dodijeljeno je  12 stipendija, za drugu godinu 23 stipendije, za treću godinu 23 stipendije, za četvrtu godinu 18 stipendija, za  petu godinu 12 stipendija, za šestu godinu 2 stipendije. Dodjeljeno je  ukupno 30 stipendija za studente deficitarnih zanimanja koji studiraju Elektrotehniku, Arhitekturu, Građevinu, Geodeziju, Prirodno-matematički fakultet – odsjek matematika i fizika, te studente Rudarskog, Geološkog i Poljoprivrednog fakulteta.