Predstavnici kompanije BH Telecom uručili su danas  donaciju JU Bolnica Travnik u iznosu od 50.000 KM i JU Bolnica za plućne bolesti i TBC u iznosu od 15.000 KM. Donacije su uručili Mugdim Mandžuka, član Nadzornog odbora i Elvedin Kanafija, direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecom-a.

-U teškoj tržišnoj utakmici BH Telecom posluje pozitivno, ostvaruje dobit i u prilici smo da izdvojimo sredstva za ove namjene. Ja sam iz Travnika i još mi je draže što su podržani projekti dvije zdravstvene ustanove koje su stubovi zdravstvenog sistema u Srednjobosanskom kantonu. – kazao je direktor Kanafija.

U ime JU Bolnica Travnik ček je primio direktor, prim.dr. Mirsad Granov koji je zahvalio u ime 400 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Ovo primamo kao nagradu za naš odgovoran rad i poslužit će za obnovu sterilizacijskog bloka u našoj ustanovi. – kazao je prim.dr. Granov koji je na čelu jedne od rijetkih zdravstvenih ustnova u BiH koja već godinama posluje pozitivno, a nadaleko je poznata po najvećem broju obavljenih laporoskopskih operativnih zahvata.

Ispred JU Bolnica za plućne bolesti i TBC zahvalila se predstavnica  ove ustanove Elvedina Ganić.

-Mi uveliko vršimo pripreme za otvaranje Onkološkog odjela gdje će se liječiti pacijenti iz cijelog Srednjobosanskog kantona i sredstva će biti iskorištena za opremanje ovog odjela. – kazala je Ganić.

Prema riječima Mugdima Mandžuke, člana Nadzornog odbora  BH Telecom-a, ova društveno-odgovorna kompanije u proteklih 15 godina izdvojila oko 17 miliona KM kako bi kroz donacije podržala projekte iz oblasti sporta, kulture, socijalne i zdravstve zaštite.

-I pored jake konkurencije na tržištu dobro poslujemo i ove godine smo izdvojili milion maraka iz dobiti ostvarene u 2016. godini za zdravstvene ustanove i narodne kuhinje. – kazao je Mandžuka.