Ne čekajte radno mjesto, usudite se sami ga kreirati ne dopuštajući da vas drugi na tom putu obeshrabre, poručili su okupljenim srednjoškolcima i studentima sudionici okruglog stola  o temi poduzetništva mladih na području viteške općine, organiziranog  u povodu obilježavanja Dana  općine Vitez.

Bila je ovo prilika i za upoznavanje mladih s projektima viteškog i travničkog inkubatora kako bi se, po riječima doc.dr. Darija Jerkovića, predstavnika tvtke Economic i Nele Prajninger iz REZ agencije, uspostavile instititucionalne i infrastrukturne pretpostavke za povećanje samozapošljavanja i zapošljavanja među mladima.

„Prepoznajte prave prilike, iskoristite poticaje, ne dopustite da vas obeshrabre ili pokolebaju negativni komentari na putu ka ostvarenju profesionalnih ambicija, konstantno radite na svom obrazovanju i stjecanju vještina koje će poslodavci znati prepoznati, drugim riječima usudite se zakoračiti i sami kreirati poslovne prilike“, poručili su izlagači na okruglom stolu.

Okrugli stol o temi „Poduzetništvo mladih u općini Vitez“, čiji je rad pozdravio i načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić,  organizirao je  Institut Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.

Sudionici  su bili ekonomski analitičar prof.dr. Kadrija Hodžić, prorektor  za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta „VITEZ“, sveučilišni profesori doc.dr. Darijo Jerković i doc.dr. Lordan Iličić, Amra Kraksner,direktorica Instituta Sveučilišta „VITEZ,  Muhamed Rebihić, pomoćnik načelnika općine Vitez za poduzetništvo i lokalni razvoj i Nela Prajninger projekt menadžer u REZ agenciji.

Također, okupljenim srednjoškolcima i studentima obratili su se i Bojana Link i Željko Grubešić, mladi poduzetnici iz Kiseljaka i Busovače,  čije poslovne priče mogu poslužiti kao  primjer hrabrosti i vjere u vlastite sposobnosti i mogućnosti što je rezultiralo otvaranjem vlastitih, danas respektabilnih srednjobosanskih firmi.